SUPER - INTELIGENTNI INFORMACIJSKI SUSTAV

O inteligenciji u poslovnom informacijskom sustavu

Inteligencija se definira kao sposobnost rješavanja problema. Već više desetljeća, postoje inteligentni računalski sustavi za različite svrhe - medicinsku dijagnostiku, igranje šaha i.t.d.

Za sada, SUPER je jedini inteligentni poslovni informacijski sustav na tržištu, pa se ne može govoriti o inteligenciji u informacijskim sustavima, sukladno nekim uobičajenim kategorijama.

Zbog toga, razvili smo vlastiti pristup ugradnji inteligencije u informacijski sustav za upravljanje poslovanjem, koji ovdje ukratko opisujemo.

Inteligenciju u poslovnim informacijskim sustavima definiramo kao skup sposobnosti za:

Svrha poslovnih informacijskih sustava je podrška: Za podršku radnim procesima, inteligencija sustava je potrebna za: Za podršku upravljanju poslovanjem, inteligencija informacijskog sustava je potrebna za: Za ovo su potrebne dvije vrste inteligencije informacijskog sustava: Interna inteligencija
Internu inteligenciju u SUPER-u čine razni napredni algoritmi za rješavanje kompleksnih problema poslovanja, koji su ugrađeni u SUPER i stoje na raspolaganju korisniku.
Takvi problemi su slijedeći: Eksterna inteligencija
Eksterna inteligencija može se pohraniti u SUPER u slijedećim oblicima: Ove osobine omogućuju SUPER-u da istovremeno bude: Posjedovanje vlastite inteligencije i sposobnost prihvaćanja znanja,  najznačajnija je osobina SUPER-a, koja ga čini superiornim u odnosu na sve druge sustave na tržistu.